במידה ואתם מתכננים לעשות אירוע בשרים בבית כדאי לכם להזמין שף בשרים פרטי שיכין אירוע בסטנדרט גבוה. אין כמו ארוחת בשרים משובחת עם מגוון בשרים עסיסיים לאירוע ביתי מוצלח. ניתן להחליט מראש על התפריט והתקציב בהתאם לכמות האנשים ולתת לשף לעשות את כל העבודה הקשה. במאמר זה נעסוק בסוגי הבשרים שנפוצים באירועי בשרים פרטיים כגון, סינטה, אנטריקוט, פילה, נקניקיות מרגז וכדומה. על כל זאת במאמר שלפניכם.
חלקי הסינטה – לאירוע בשרים
אחד מסוגי הבשרים האיכותיים בו משתמש שף של בשר באירועים פרטיים הוא הסינטה. סינטה נקרא גם סירלוין והוא נתח מלא בטעמים עשירים במיוחד. הנתח מחולק לשני חלקים מרכזיים, סינטה תחתונה וסינטה עליונה ממנה חותכים את הסטייקים הטעימים והאיכותיים ביותר. לקראת ערב בשר השף עשוי להשתמש בסינטה התחתונה לשם יצירת קציצות המבורגר איכותיות.
פילה סינטה – לאירוע בשר
בין שני חלקי הנתח מצוי הפילה, שהוא נתח בשר איכותי במיוחד. ריכוז השומן בנתח הסינטה גבוה יותר בחלק התחתון ובעליון כמעט ואין שיוש בחלקה המרכזי של הפילה. ניתן לראות פילה סינטה עם פס שומן צדדי או בלעדיו. שף בשרים פרטי לעיתים יכין במעשנה נתח סינטה בסגנון, ניו יורק קאט. מדבר בנתח סינטה על עצם שעטוף בשכבת שומן המעניקים לבשר עסיסיות ורכות.
נקניקיות מרגז – לאירוע בשרים
באירועי בשרים רבים, שף בשרים פרטי יכין גם נקניקיות מרגז טריות וחריפות. הוא ישתמש בבשר טחון איכותי יחד עם שומן טלה, שום קצוץ, כוסברה קצוצה, פפריקה חריפה, אריסה, מלח, כמון, קינמון ופלפל שחור, על מנת ליצור באמצעות מעטפת הנקניקיות קציצות איכותיות במיוחד. את הנקניקיות לאחר שינוחו בקירור, שף פרטי יצלה על האש ממש לקראת האכילה באירוע.
נתחי אנטריקוט – לאירוע בשר פרטי
כמעט אין אירוע בשרים שלא יהיה בו אנטריקוט. במקרים רבים שף בשרים פרטי יבצע עישון בישול איטי לנתח וכאשר מידת העשייה מגיעה כמעט לרמה הרצויה הוא ייתן לכל סטיק צריבה חזקה על האש. השף יפרוס את הנתח בהתאם להעדפות האורחים כאשר לרוב הוא יחתוך את הנתח לסטייקים בעובי של כ-2 אצבעות, על מנת שטעמי העישון והצריבה יחדרו היטב פנימה.
טבעת עישון יפה לבשר
נתח אנטריקוט מועדף על שף של בשר הוא כזה שניתן לבנות לו טבעת עישון יפה, אך לא עבה מדי וכדי שהבשר ייצא במאת מופלא, צריך להקפיד על נתח חשוף בעישון ארוך ארוך ובטמפרטורה נמוכה.
הדבר מאפשר למצות את טעמי העישון והארומה המיוחדת בכל ביס שתנגסו. לפני הצריבה במהלך ערב בשר השף ימרח שמן זית בנדיבות על הסטייק משתי צדדיו ויפזר מעל פלפל שחור בכמות מדויקת ולא מוגזמת. שמן הזית גורם לסטייק לקבל צבע יין אדום ומפתה.
האנטריקוט מגיע מחלק בפרה שנקרא שדרת האנטריקוט והיא נמתחת בין הצלע ה-6 לצלע ה-12. מיקומו של הנתח בגוף מבטיחה לו ריכוז שומן גבוה שבעת הצריבה מעצים מאוד את טעמי הנתח.
שף בשרים פרטי לאירוע מוצלח
לסיכום הנושא, שף בשרים פרטי לאירועים הוא האדם המתאים לעשות לכם ערב בשרים ביתי מהנה וטעים. כפי שציינו במאמר בערב בשרים ביתי במקרים רבים ניתן יהיה לראות, סטייק אנטריקוט מעושן, פילה סינטה, ונקניקיות מרגז. השף יכין מראש את המרינדות של הבשרים וידגים בפני האורחים את שיטות ההכנה השונות. אירוע בשרים מתחיל בקביעת התפריט והחלטה על סוגי הבשרים ואופן הכנתם.