דף הבית / קייטרינג גרוזיני

קייטרינג גרוזיני

    להצעת מחיר על שולחן לאירוע השאירו פרטים או התקשרו:
    077-997-1800


    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש באתר.

    המטבח הגרוזיני הוא מטבח חגיגי ועשיר, המכיל שפע של מנות ראשונות, עיקריות, וקינוחים. רובנו מכירים את החינקלי והחצ'פורי, שנכנסו כבר מזמן למיינסטרים הקולינרי הישראלי. מי שביקר בגאורגיה או שייך לעדה זכה לטעום מאכלים נהדרים נוספים ופחות מוכרים כמו הצ'אדי, החרצ'ו, הלוואשי, ורבים אחרים.

    קייטרינג גרוזיני לאירוע הבא שלכם יספק חוויה קולינרית יוצאת דופן, והוא עושה כבוד למספר מרכיבי חובה שנמצאים בכל מקרר ומזווה במטבח הגרוזיני כמו – שעועית, תפוחי אדמה, גבינות מלוחות, אגוזי מלך, עשבי תיבול, רימונים, וכמובן – בשר. אלו מרכיבי הבסיס עליהם עומד המטבח הגרוזיני, והם מהווים את עמוד השדרה של המנות הנפלאות השייכות לאחד המטבחים המיוחדים והטעימים ביותר.

    מאכלים גאורגיים מסורתיים

    המאכלים המוכרים ביותר הם החצ'פורי והחינקלי. אלה הפכו לאהובים ומבוקשים, והם מופיעים כיום בתפריטים רבים של מסעדות רבות בישראל.

    החינקלי הוא למעשה כיסון גדול ומבושל, היכול לבוא בגרסה בשרית, בגרסה צמחונית, ואפילו בגרסה טבעונית. בגאורגיה המאכל לרוב נחשב לכזה שהוכן ע"י הגברים, שהיו קוצצים את הבשר למילוי בעזרת חרב. ישנן מסעדות מיוחדות המתמחות בהכנת החינקלי בגאורגיה, ושמור לו מקום של כבוד במטבח הגרוזיני.

    חינקלי גיאורגי מסורתי

    איך אוכלים את החינקלי? זה פשוט, בידיים! ולסיום גם מלקקים את האצבעות. לעומת זאת, את החינקלי הצמחוני נהוג לאכול דווקא בסכין ובמזלג.

    החצ'אפורי הוא מאפה הדגל המפורסם של המטבח הגאורגי, ושמו נגזר משתי מילים – חאצ'ו (גבינה רזה) ופורי (לחם). ואכן מדובר בלחם רך וטעים, הממולא בגבינות מסוגים שונים, ביצים וחמאה. לעתים מוסיפים לחצ'אפורי תוספות שונות, וקיימות מספר גרסאות שלו המשתנות מאזור לאזור בגאורגיה.

    חצ'אפורי

    לרוב החצ'אפורי ימולא בגבינת הסלוגוני, ובגרסתו המוכרת ביותר הקרויה "אצ'רולי", שמקורה בחבל אג'רה הוא נראה כמעין סירה פתוחה המכילה גבינות, ביצת עין, והרבה חמאה. 

      להצעת מחיר על שולחן לאירוע השאירו פרטים או התקשרו:
      077-997-1800


      בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש באתר.

      מאפים גאורגיים נוספים

      מאפים גאורגיים נוספים ולא פחות טובים הם הלוואשי – הלחם הגאורגי המסורתי, המוגש בכל ארוחה גאורגית, לצד סלט ירקות טרי ורענן. עובדה מעניינת היא כי היהודים שחיו במזרח גאורגיה נהגו לשלוח כחלק ממנהגי החתונה לוואשי.

      מאפה גרוזיני טעים נוסף הוא הלוביאני – הממולא בשעועית אדומה, שהיא כוכבת במטבח הגאורגי בשל סגולותיה הבריאותיות וטעמה הנהדר. מאפה נוסף שאסור לוותר עליו הוא הלחם הגאורגי העשוי מחיטה מלאה, השותי, המזכיר בטעמו פיתה. 

      פתיחת ארוחה גאורגית – מנות ראשונות

      ארוחה גאורגית נפתחת במנות ראשונות וקרות, שתמיד ניתן למצוא בהם אגוזים וירקות. מנת הצ'אדי היא למעשה לביבות תירס, שנהוג לאכלן עם גבינת סלוגוני, או לטבול ברוטב הסמיך של התבשילים המוגשים בזמן הארוחה.

      מנה ראשונה טעימה וממכרת, המתאימה במיוחד עבור חובבי החצילים היא הבדריג'אני, שהן גלילות חצילים הממולאות בכוסברה, שום, ואגוזי מלך.

      כמובן שלא ניתן לוותר גם על מרקים, והמטבח הגרוזיני עשיר בהם. מרק החרצ'ו הוא מרק בשרי וסמיך, המכיל ירקות, עשבי תיבול, וקוביות של בשר בקר. מרק השצ'מדי הוא מרק חמוץ מתוק, שנוהגים לאכול בגאורגיה גם בקיץ.

      תבשילי קדרה מהמטבח הגרוזיני

      גאורגיה היא מדינה קרה, ובכל מדינה קרה ניתן למצוא תבשילי קדרה מבעבעים וחמימים. המטבח הגאורגי עשיר בתבשילי קדרה שונים, כאשר המוכרים מביניהם הם הצ'נאחי – הבנוי על שכבות של בשר וירקות, והח'אלייה – תבשיל חגיגי במיוחד, המכיל נתחים של בשר בקר או עוף (ובחגיגות מיוחדות – אווז), יחד עם פלפלים חריפים ועגבניות.

      תבשילי הקדרה במטבח הגרוזיני לרוב יכילו תערובת תבלינים הנקראת "חמלי סונלי". רוטב נוסף המלווה כל מנה בשרית וגם דגים במטבח הגרוזיני הוא רוטב ה"טקאמלי", שמכינים משזיפים, וטעמו משדרג כל מנה.

        להצעת מחיר על שולחן לאירוע השאירו פרטים או התקשרו:
        077-997-1800


        בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש באתר.

        קינוחים של המטבח הגיאורגי

        המטבח הגאורגי מציע ענף שלם של קינוחים. הקינוחים הגאורגיים נותנים מקום של כבוד לאגוזי המלך, כאשר אחד הקינוחים הידועים והאהובים ביותר הוא ה"צ'ורצ'חלה" – מעין נקניק העשוי מאלכוהול, מיץ ענבים, ואגוזי מלך. קינוח זה מתבשל יחד עם קורנפלור או קמח, והוא סיום מושלם לכל ארוחה גאורגית עשירה.

        קינוח נוסף הוא ה"בורבושלה". קינוח זה מזכיר מאוד את השבקייה המרוקאית המוכרת, והגאורגים נוהגים לטבול אותו באבקת סוכר ולצבוע אותו בצבעי ג'ל מרהיבים.

        האם קייטרינג גרוזיני כשר

        העדה הגרוזינית בישראל מאופיינת ברובה מאנשים שומרי דת ומסורת, לכן על פי רוב המטבח הגרוזיני היהודי לא יכיל מאכלים לא כשרים. 

        הן בצד החלבי והן בצד הבשרי יש למטבח הגרוזיני הרבה מה להציע. בכדי ליהנות בצורה שלמה משתי העולמות מבלי להתפשר על כשרות, ניתן להתנסות בנפרד בשתי האפשרויות, הבשרית והחלבית, וליהנות ממאכלים ייחודיים וטעימים.

        קייטרינג גרוזיני מומלץ

        עד שתגיעו לבקר בגאורגיה היפה, תוכלו להכיר אותה דרך המאכלים המיוחדים ומסורת האירוח שלה. קייטרינג גרוזיני מביא אליכם את אחד המטבחים המסקרנים והטעימים ביותר, יחד עם מסורת אירוח ושמחה המאפיינת את הרי הקווקז.

        לוגו טייבלז

        אודות כותב המאמר

        התוכן באתר טייבלז נכתב על ידי כותבים ואנשי מקצוע מנוסים בתחום הקולינריה. כל זה בכדי להביא לכם את המידע המועיל ביותר כדי שתוכלו לבצע את הבחירה הנכונה לכם ולאירוע שלכם. אם אתם רוצים לשמוע עוד עלינו היכנסו לעמוד האודות שלנו.

        אוכל ושתיה לאירועים שיכולים לעניין אותך: