כאשר מחפשים חגיגת בשרים באירוע, אין כמו שף בשרים שמגיע אליכם עד הבית עם נתחי בשר מובחרים. בשנים האחרונות אירועי בשר פרטיים הפכו לטרנד פופולרי שכבש את תחום אירועי הבוטיק. אז דבר ראשון אני אסביר בקצרה מה זה בכלל אירוע שף בשרים עד הבית.
שף בשרים עד הבית הוא קונספט הגשה של מגוון בשרים במהלך אירוע, שבו השף מכין נתחי פרימיום מובחרים. השף מגיש אותם באופן מרשים שבו הוא חותך את הבשר ומייצר הצגה סביבו. כמו כן לרוב אירוע של חגיגת בשרים מכיל גם מנות ראשונות וקינוחים.
מה המחיר של אירוע שף בשרים עד הבית
טווח המחירים של אירוע בשרים מתחיל מ- 250 ש"ח לסועד ויכול להגיע עד 350 ש"ח לכל סועד. העלויות יכולות להשתנות בהתאם למציע השירות, כמות הסועדים ומה כלול בתפריט שהזמנתם. כמות הבשר שהשף מביא לרוב תהיה מחושבת לפי קילו בשר (מצטבר מכל הסוגים יחד) לסועד, כלומר אם יש 20 אורחים באירוע, אז יהיו לפחות 20 קילו של מגוון בשרי פרימיום.
לרוב הכמות המינימלית של סועדים באירוע היא 15 איש, פחות מזה לשף הבשרים יהיה פחות משתלם לעשות את האירוע. כאשר מדובר באירוע שף בשר גדול יותר של 30 איש ומעלה, השף לרוב יוכל לעשות לכם מחיר משתלם יותר לראש, המחיר כנראה יהיה בין 220 ש"ח ל- 350 ש"ח לאדם.
כמו כן ישנן תוספות שיכולות ליקר את המחיר, כמו למשל: כבד אווז, תוספות שונות, קרח יבש, וזיקוקים. הלקוח גם יכול לבקש משף הבשרים להביא נתחים בהזמנה אישית כמו לדוגמא: סטייקים עם אחוז שומן גבוה במיוחד, סטייק וואגיו, שקדי עגל ועוד.
שף בשרים פרטי הוא קונספט שמתאים לאירועים כמו: מסיבת יום הולדת, חינה, ברית או בריתה, בר או בת מצווה, מסיבת בריכה, מסיבת רווקות או רווקים, מפגש חברים, ערבי צוות, חגיגת אירוסין, ערב זוגי, אירועי חברה, אירועים פרטיים, אירוע עסקי, חתונה, או כל חגיגה אחרת שתרצו לעשות.
מה אירוע שף בשרים פרטי כולל
ברוב המקרים אירוע של ערב בשרים יהיה בנוי מ- 3 שלבים:
- מנות ראשונות
- מנות עיקריות
- קינוחים
בתחילת האירוע השף יציג ויסביר על כל הבשרים בתצוגה מרשימה הכוללת קרח יבש, זיקוקים ואש. כך שתוכלו לראות ולהתרשם מכל נתחי הבשר המובחרים. לאחר מכן הבשרים יחזרו לקירור, והשף יוציא אותם בשלב שבו הוא עושה אותם על האש.
מבחר מנות ראשונות של שף בשר
באירועי גריל נהוג להגיש תחילה מנות ראשונות, להלן מבחר אופציונלי של מנות שניתן למצוא:
- עראייס מבשר כבש, אנטריקוט או אסאדו עם שומן ליה
- קרפצ'ו אנגוס או פילה בקר על ברוסקטות לצד שום קונפי ועלי רוקט
- מגוון סלטים כמו: מג'דרה, סלט טאבולה, סלט משוויה חריף, סלט טורקי, סלט חסה
- שלל סוגי טחינה במגוון צבעים
- חציל בלאדי עם טחינה ורוטב צ'ימיצ'ורי
- כרובית על האש עם טחינה, צ'ימיצ'ורי וסלסה
- פטריות על האש עם סילאן ומיונז
- בטטה מדורה עם סילאן וטחינה
מנות עיקריות – חווית בשרים
אירוע שף בשרים פרטי הוא כמובן ארוחה על טהרת הבשר, מדובר על חוויה אמיתית לאוהבי הבשרים. באירוע השף נותן שואו של הצגת נתחי הבשר המובחרים, הכנה שלהם וחיתוך מרשים לעיני האורחים. מעבר לאוכל מדובר כאן על בידור מרכזי במהלך האירוע שלכם.
הצגת הבשרים לרוב כוללת אפקטים של קרח יבש, זיקוקים, להביור אש ועוד אלמנטים נוספים. כמו כן ישנם נתחים שמוגשים עם ציפוי זהב 24 קראט, זהו טרנד חם שמגיע מחו"ל בו מוסיפים זהב אכיל לנתחי הבשר. ביחד עם הבשרים, מוצגים גם כל שילובי התבלינים והרטבים המיוחדים, שביחד מייצרים מראה צבעוני ומרשים.
הנה מגוון הבשרים שאפשר למצוא בתפריט של אירוע שף על האש:
- רצועות פיקניה עם פטריות, שום ורטבים
- סטייק טומהוק מצופה בזהב 24 קראט
- אנטריקוט בלאק אנגוס פרימיום מיושן במשך 30-60 יום
- צלעות טלה כתר לצד שום קונפי וצ'ימיצ'ורי
- מדליוני פילה עגל על שיפוד עם אננס מקורמל
- כבד אווז לצד מגוון רטבים
- סטייק דנבר קאט משויש
- מיני אנטריקוט ארגנטינאי
- צלעות כבש
כמו כן ניתן לבצע הזמנה אישית של מגוון בשרי פרימיום מובחרים כמו:
- סטייק וואגיו
- שקדי עגל
- סטייק טי-בון
- אסאדו
- סינטה מיושן 30-60 יום
- ועוד…
קינוחים
באירוע של חגיגת בשרים נהוג להגיש בסוף הארוחה מבחר קינוחים עשיר. לרוב הקינוחים יהיו מבוססים בעיקר על פירות העונה כמו גם קינוחי פרווה מפנקים. השף יפרוס מגוון של פירות כמו: אננס, בננה, פירות יער ועוד. צריך לבדוק עם השף האם שולחן הקינוחים כלול במחיר או שמצריך תוספת.
האם אירוע שף בשרים פרטי הוא כשר
כמעט כל השפים שאני דיברתי איתם עובדים אך ורק עם חומרי גלם כשרים. כמו כן אתם יכולים לבקש משף הבשר את רמת הכשרות שאתם רוצים, רובם עובדים עם בשר בכשרות רבנות ומהדרין, אבל המחמירים יכולים גם לבקש השגחות אחרות כמו למשל כשרות של הרב מחפוד. צריך לקחת בחשבון שבקשות כאלו עלולות להשפיע על המחיר הסופי של האירוע.
מבחינת תעודת כשרות, קשה מאוד למצוא שף בשרים כשר שהוציא תעודה שכזו. זה נובע מהסיבה שכל האירוע מתבצע בבית הלקוח. כלומר, לא מדובר על מסעדה שאליה יכול להגיע המשגיח. כל אירוע הוא במקום שונה, ואין באמת אפשרות או צורך להוציא תעודת כשרות.
איך אירוע שף בשר מתבצע
בשלב הראשון שף הבשרים מגיע כשעה וחצי לפני תחילת האירוע ומקים את עמדת העבודה. לרוב השף מגיע עם עובד נוסף ובאירועים גדולים יותר הוא מגיע עם 2-3 עובדים. בשלב ההקמה הצוות מסדר את המנגל, שולחנות הבשרים, חומרי הגלם, כלי העבודה וכל שאר הדברים שהם צריכים במהלך האירוע.
אתם תהיו צריכים לדאוג לעמדה נוחה למנגל במקום פתוח כמו גינה, חצר או מרפסת. וכמו כן תהיו אחראים על סכו"ם, שתיה ופינות ישיבה של האורחים, השף ידאג לכל השאר. במידה ואתם מעוניינים שהשף יארגן גם את כל נושא הישיבה ומה שמסביב, ברוב המקרים תהיה אפשרות כזו שתהיה כרוכה כמובן בעלויות נוספות.
כאשר האירוע מתחיל השף מציג על שולחן מעוצב את כל נתחי הבשרים ומסביר על כל מה שהוא הולך להכין. בשלב זה אורחי האירוע יכולים להתרשם מהעושר והשפע של נתחי הבשר המובחרים שלרוב יהיו מוצגים עם עשן קרח יבש וזיקוקים, כדי ליצור אפקט דרמטי ומרשים.
לאחר המנות הראשונות השף מתחיל להוציא את הבשרים. כאן מתחיל השואו המרכזי. השף מוציא כל רבע שעה סוג אחר של נתח מובחר. הוא חותך ופורס אותו על השולחן המרכזי לעיני כל האורחים, הוא נותן מופע בשרים הכולל חיתוך מרשים ותיאטרלי, התזת רטבים, קירמול הבשר עם אש להביור ואלמנטים נוספים.
האורחים יכולים לאכול ישירות מהשף שמגיש להם, וכמו כן ישנה אפשרות של הגשת האוכל לשולחנות על ידי מלצרים (לרוב יהיה כרוך בתוספת תשלום).
לאחר שכולם אכלו יותר בשר ממה שהם דמיינו, מגיע שלב הקינוחים. השפים מאמינים מאוד בקינוחים קלים ומרעננים אחרי כל הבשר. פירות חתוכים וקינוחי פרווה קלילים יוגשו בסוף האירוע ויסגרו חגיגת בשרים אדירה.