כולנו כבר יודעים שכמעט כל אחד יכול להכין פיצה בבית. הרשת מלאה במתכונים שונים ומגוונים שיכולים להתאים לכל אחד בדיוק את סוג הפיצה שמתאים לו, אבל עדיין יש פער גדול מאוד בין הפיצה שאנחנו יכולים להכין בבית לבין הפיצה שאפשר לאכול במסעדות איטלקיות (או אפילו, אם נודה בזה, הפיצות שאפשר להשיג בכל פיצרייה שכונתית).
אז מי מאיתנו לא ניסה פעם אחת לפחות להכין פיצה ביתית? השקיע, לש את הבצק, חתך תוספות, והריח שעלה מהתנור בהתחלה היה מבטיח… אבל אז הגיעה הפריסה, הביס הראשון, והאמת בפנים: זו פשוט לא הפיצה מאיטליה. היא אמנם טעימה, אבל זו לא החוויה הזו, הניחוח המטורף של התנור הלוהט, הקראסט המושלם ששומעים כשחותכים את הפיצה על המגש. זו הנקודה שבה מבינים: יש דברים שפשוט צריך להשאיר למקצוענים.

הסיבות להבדל הזה הם מגוונות ורבות – חלק מהן קשורות להיעדר הידע של האדם הממוצע ברזי הבישול, חלקן לטכניקות מיוחדות ששפים של פיצה מומחים בהם, וחלקן לכלים שאיתם מכינים את הפיצה – כאשר הפיצות הטובות ביותר הן פיצות שמוכנות בתנורים מיוחדים שמגיעים לחום גבוה ומדויק בהרבה מהחום של התנור הביתי הממוצע. אז מה הופך את הפיצה הזו למשהו שונה כל כך? זה לא רק קמח ומים, חברים. זו אהבה, מסורת, וידע של שנים שהצטבר בדורות של בשלנים איטלקים. זה קשור לידיים של השף שיודעות בדיוק איך ללוש את הבצק עד שהוא נושם נכון, איך לשלב את התוספות הכי טריות ועונתיות, וכן, גם לתנור המיקצועי שמגיע לטמפרטורות שאין לכם בבית (וגם אם היה לכם, לא הייתם יודעים להשתמש בו כמו שף איטלקי אמיתי). כל הפרטים הקטנים האלה מתחברים יחד לסימפוניה של טעמים שפשוט אין לה תחרות.
היום קיימת אפשרות לקבל פיצה איטלקית איכותית ישר לביתנו, אבל הדבר מחייב את כל מי שרוצה פיצה באמת טובה להשקיע בשבילה קצת יותר – ולהזמין שף פיצות איטלקי עד הבית, שיכין את הפיצה על המקום, בדיוק לפי מה שאנחנו אוהבים. שף פיצות איטלקי טוב יכין לכם באירוע פיצה שאתם פשוט לא יכולים להכין בעצמכם, ואפילו כזאת שלא טעמתם במסעדות (לפחות לא כאן בישראל).
ואם כבר מדברים על חגיגות קולינריות… בדיוק כמו שאנחנו בטייבלז יודעים להרים שולחן שוק איכותי ומטורף שישאיר את כל האורחים שלכם עם פה פעור (מרוב טעמים ןמבחר), כך שף הפיצות שלנו יודע להפוך כל אירוע, קטן או גדול, לחוויה איטלקית אמיתית. הוא לא רק מכין פיצה, הוא מביא את הריח, הצלילים, והאווירה של נאפולי אליכם לאירוע – לרגעים הכי שמחים.
מהי ההכשרה של שף פיצות איטלקי?
ההכשרה של מי שמפרסם את עצמו כ"שף פיצות איטלקי" יכולה להיות מאוד מגוונת, כאשר שף פיצות איטלקי אמיתי יהיה בדרך כלל מישהו שלמד בישול, עבד במסעדות מוכרות ופתח לאחר צבירת ניסיון רב עסק פרטי משלו. מסעדות שף רבות נוהגות לשלוח את העובדים שלהם להתמחויות ב"פסים" בהם הם עובדים, כאשר כל מסעדה רצינית בעלת "פס" פיצות תשלח את השף פיצות שלה להתמחות ארוכה ומשמעותית במדינת האם של המעדן המיוחד הזה – איטליה.
נתונים אלו מובילים לכך שיש בישראל לא מעט שפים שמתמחים בפיצות איטלקיות – ולמדו את המקצוע ישר מהתנור במקום שבו המציאו את הפיצה. עובדה זו מובילה לכך שיש הבדל משמעותי בטעם של הפיצה שהשפים הללו מכינים – שהיא אותנטית בהרבה מהפיצות שאנחנו רגילים לאכול.

מה ההבדל בין פיצות איטלקיות לפיצות שאפשר להשיג בפיצריה?
אנשים רבים לא כל כך מבינים למה כדאי להם להזמין שף פיצות איטלקי לביתם במקום פשוט להזמין פיצה. מחשבה זו הגיונית עבור מי שלא יודע על ההבדלים בין פיצות ישראליות לפיצות איטלקיות, אבל מתבררת במהרה כשגויה.
בין הפיצות הישראליות לפיצות האיטלקיות יש הבדל משמעותי אחד – הפיצה הגיעה לישראל לא מאיטליה (שם היא נוצרה), אלא מארצות הברית – אליה היא הגיעה לאחר הגירה מאסיבית של איטלקים שהביאו איתם את המתכון. תהליך זה הוביל לכך שהפיצה שהגיע לארץ, ונפוצה כיום בישראל, איננה פיצה איטלקית אמיתית אלא פיצה אמריקאית.
פיצה איטלקית שונה מפיצה אמריקאית בטעם, במרקם, בערכים התזונתיים ובמבנה שלה – היא דקה יותר, מתבשלת בחום הרבה יותר גבוה להרבה פחות זמן וטעימה יותר לרוב האנשים.

מהי פוקצ'ה איטלקית אמיתית?
הפוקצ'ה מוכרת פעמים רבות בציבור כ"אחות הקטנה" של הפיצה – פיצה שאין עלייה גבינה או רוטב עגבניות, אלא תוספות אחרות. מוניטין זה לא עושה לפוקצ'ה צדק, וחוטא להיסטוריה ארוכת השנים של המאכל, ששמו נגזר מהמילה הלטינית "פוקוס" ("מרכז") – בעקבות המיקום המרכזי שלו בתנור האפייה, אך גם בליבם של הסועדים האיטלקים.
פוקצ'ה איטלקית אמיתית עשויה מבצק דומה בסגנון ובמרקם לבצק הפיצה, שעשוי מקמח מועשר (בגלוטן), מים, שמן, סוכר, מלח ושמרים. בצק זה מצופה תמיד בשכבה הגונה של שמן זית (שנועד לשמור על הלחות והעסיסיות של הבצק) ומגיע בליווי תוספות מגוונות. מעניין לציין שהפוקצ'ה המקורית היא כנראה פוקצ'ת גבינה – כאשר מקור זה מצחיק מעט עבור הלקוח הישראלי הממוצע, שרגיל לאכול פוקצ'ה רק כשיש סיבה טובה (למשל כשרות) להימנע מהגבינה שבפיצה.
לסיכום – שף פיצות איטלקי
אז בקיצור (כי על פיצה איטלקית אפשר לדבר שעות) – ברור לכולנו שיש הבדל ענק בין סתם פיצה רגילה לחוויה של שף פיצות איטלקי שמגיע עד אליכם. זה לא רק אוכל, זו חגיגה של טעמים, וזו דרך מדהימה לשדרג כל אירוע – בין אם אתם חוגגים יום הולדת, מסיבה, אירוע חברה, או סתם ערב שבא לכם להתפנק. אנחנו בטייבלז מאמינים שכל אירוע צריך להיות בלתי נשכח, ולכן בהזמנת דוכן פיצות – תקבלו צוות איכותי שיודע להביא את איטליה היישר לצלחת שלכם (ושל האורחים שלכם). רוצים להפסיק לחלום על הפיצה המושלמת ולהפוך את החלום למציאות באירוע הבא שלכם? השאירו לנו פרטים כאן באתר, ואנחנו נדאג לכל השאר – מהבצק ועד הביס הראשון שיגרום לכם להגיד "מאמא מיה!". בואו לחגוג איתנו, בטעם איטלקי אמיתי, בלי לצאת מהבית.
שף פיצות איטלקי – שאלות ותשובות
כמה עולה להזמין שף פיצות איטלקי?
המחיר של שף פיצות איטלקי לאירועים תלוי בגודל האירוע (אירוע קטן או גדול), בתפריט הפיצות והפוקצ'ות שבחרתם ובמיקום האירוע בארץ.
צרו איתנו קשר בעמוד וקבלו הצעת מחיר ותפריט פיצות – בהתאמה אישית.
באיזה אירוע הכי מתאים לשלב שף פיצות איטלקי?
דוכן פיצות ופוקצ'ות בהובלה של שף פיצות איטלקי מתאים להרבה סוגי אירועים וזה לרוב תלוי בקונספט של האירוע שלכם. ניתן לשלב שף פיצות איטלקי -במסיבת רווקות/קווקים, בר מצווה, בת מצווה, חתונה, יום הולדת, חינה, אירועים עסקיים, הפי אוור ועוד… השאירו פרטים לקבלת הצעת מחיר ולפיצות טעימות וחמות ישר מהטאבון – גם לאירוע שלכם.
אני רוצה דוכן שף פיצות איטלקי לאירוע הבא שלי, איך יוצרים קשר?
הכנסו לאתר, השאירו פרטים וצוות הפיצות המקצועי שלנו יחזור אליכם בהקדם. ליצירת קשר מיידי – ניתן להתקשר למספר המופיע בעמוד. צרו קשר כעת.
האם אתם מגיעים לכל רחבי הארץ עם דוכן פיצות?
כן, יש לנו צוותים – בכל רחבי הארץ, מצפון ועד דרום.
צרו איתנו קשר עוד היום ואנחנו בדרך אליכם עם הטאבון שלנו ושף פיצות איטלקי שיכין לכם המון פיצות מפתיעות ופוקאצ'ות טעימות ומיוחדות ישר מהטאבון.






