דף הבית / קייטרינג גרוזיני / קייטרינג גרוזיני בשרי

קייטרינג גרוזיני בשרי

    להצעת מחיר על שולחן לאירוע השאירו פרטים או התקשרו:
    077-997-1800


    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש באתר.

    אומרים כי הדרך הטובה ביותר להכיר את גאורגיה היא ליהנות מהמאכלים העשירים של המטבח הגאורגי, וכמובן, ממסורת האירוח האופיינית להרי הקווקז. אך עד שתבקרו בגאורגיה, תוכלו תמיד ליהנות פה בארץ מקייטרינג גרוזיני בשרי, המתבסס על תבלין הזעפרן המעניק לתבשילים את טעמם האותנטי, רימונים חמצמצים, וכוסברה שמעניקה עקצוץ של חריפות עדינה.

    יחד עם מנות רבות המתבססות על ירקות, בשר, וכמובן – מאפים מסורתיים, ארוחה בשרית בסגנון גרוזיני היא חגיגה של ממש עבור האורחים באירוע.

    החינקלי – הכוכב של המטבח הגרוזיני

    החינקלי הפך למאכל מוכר וידוע בקרב הציבור בישראל, וכיום מסעדות רבות בארץ וכמובן חברות קייטרינג גרוזיני מגישות אותו. למעשה מדובר בכיסון גדול ומבושל, המוגש בצלחת, וממולא במילויים שונים ובגרסאות שונות, ביניהן הגרסה הבשרית המוכרת והאהובה.

    מעניין לדעת כי החינקלי נחשב בגאורגיה למאכל שהוא נחלת הגברים, שנהגו לקצוץ את הבשר למילוי החינקלי בחרב. בהמשך נוספה לחינקלי הגרסה הצמחונית, בשל טעמי הדת והמסורת האוסרות על אכילת בשר בימים שונים במהלך השנה. החינקלי הוא כוכב המטבח הגרוזיני, וישנן מסעדות רבות בגאורגיה המתמחות בהכנתו. את החינקלי הבשרי נהוג לאכול בידיים ולסיום… ללקק את האצבעות. 

    תבשילי קדרה בשריים מהמטבח הגרוזיני

    גאורגיה היא מדינה שעונת החורף מורגשת בה היטב. בתור מדינה כזו, היא מוכרחה להחזיק בארסנל התבשילים שלה גם תבשילי קדרה מבעבעים וחמימים, הממלאים את הבית בניחוחות משכרים, משביעים את הגוף, ומשמחים את הלב.

    אחד מתבשילי הקדרה המסורתיים והמוכרים ביותר הוא ה"ח'אלייה". תבשיל קדרה זה משלב נתחי בשר שונים (כמו עוף או בקר, ובחגיגות מיוחדות – אווז), יחד עם פלפלים חריפים ועגבניות. תבשיל קדרה נוסף וטעים לא פחות הוא הצ'נאחי, הבנוי משכבות של ירקות ובשר. 

    כל תבשיל קדרה גרוזיני מתובל בתערובת תבלינים מיוחדת הקרויה "חמלי סונלי", ומלווה ברוטב ה"טקמאלי", העשוי משזיפים. רוטב זה מלווה את מאכלי הדגים והבשר בגאורגיה, וטעמו העשיר משדרג כל מנה.

    לצד הבשר – מנות ראשונות ומרקים

    חוץ ממאכלים בשריים עשירים, בפתיחה של כל ארוחה גאורגית ניתן למצוא מנות ראשונות, המשלבות בתוכן אגוזים ועשבי תיבול. מנה פופולרית היא ה"צ'אדי" – לביבת תירס שטעים לטבול ברוטב העשיר של תבשילי הקדרה השונים. אוהבי החצילים וודאי יעריכו את מנת ה"בדריג'אני" – גלילות חצילים במילוי טעים של אגוזי מלך, שום, ועשבי תיבול.

    וכמובן שלא ניתן לוותר על מרק טוב, גם בקיץ. מרק ה"שצ'מדי" הוא מרק חמוץ מתוק, שהגאורגים לא מוותרים עליו גם בימות הקיץ החמים. מרק בשרי מוכר וטוב הוא מרק ה"חרצ'ו", המכיל קוביות של בשר בקר נימוח, יחד עם שלל ירקות ועשבי תיבול. הוא גם נחשב לבריא במיוחד.

    דברי מאפה מהמטבח הגרוזיני

    בארוחה גרוזינית בשרית תמיד תוכלו למצוא את ה"לוואשי" – הלחם הגאורגי המסורתי. את בצק הלוואשי אופים על צד אחד בלבד בחלקו הפנימי של תנור האבן הגאורגי, המכונה "תורנה". עובדה מעניינת היא כי יהודי מזרח גאורגיה נהגו לשלוח לוואשי למשפחות שהוזמנו למסיבה שהתקיימה בשבת שלפני החתונה.

    גרסה נוספת של לחם גאורגי טעים הוא ה"שותי", העשוי מחיטה מלאה, וצורתו כסירה מוארכת. השותי מזכיר פיתה בטעמו, ובשונה מהלוואשי הוא נאפה על צדו העליון של תנור התורנה, מה שמעניק לו את טעמו המיוחד. 

    לא נשכח את מאפה ה"לוביאני" הטעים, הממולא בשעועית אדומה, ובו מרכיב סודי ומפתיע… וודקה. המטבח הגרוזיני הוא אחד מהמטבחים העשירים והטעימים ביותר שניתן למצוא, והוא נותן מקום של כבוד לאחד ממרכיבי הגלם האהובים ביותר על הקהל הישראלי – בשר כמובן. באירוע הבא שלכם – הזמינו קייטרינג בשרי גרוזיני, לא תצטערו.

    לוגו טייבלז

    אודות כותב המאמר

    התוכן באתר טייבלז נכתב על ידי כותבים ואנשי מקצוע מנוסים בתחום הקולינריה. כל זה בכדי להביא לכם את המידע המועיל ביותר כדי שתוכלו לבצע את הבחירה הנכונה לכם ולאירוע שלכם. אם אתם רוצים לשמוע עוד עלינו היכנסו לעמוד האודות שלנו.

    אוכל ושתיה לאירועים שיכולים לעניין אותך: