דוכן פיצות, עמדת פוקצ'ות בטאבון גז, או טאבון חשמלי – הוא רעיון מקורי להגשת אוכל באירוע שלכם. בדוכן יגיע אליכם צוות מקצועי שמכין את כל האוכל במקום. המבחר, המגוון והטעמים המוגשים בהזמנת דוכן פיצות לאירועים מאפשרים לכם להנות מהם וכמובן מהחוויה שיש במאפים טריים שיוצאים הישר מהטאבון. חוויה זו הופכת את הדוכן לאופציה מומלצת שממש כדאי לכם לשקול לפני כל אירוע.
דוכן פיצות ופוקצ'ות
דוכן פיצות ופוקצ'ות לאירועים, הוא דרך מצוינת להביא לאורחים שלכם פיצות ופוקצ'ות טריות. הצוות חייב להגיע עוד לפני תחילת האירוע ולבצע את כל ההכנות הנדרשות כדי להגיש לאורחים את האוכל בצורה המהירה ביותר כך שהפיצות והפוקצ'ות יוגשו כאשר הכל חם, טרי וטעים, בהכנה פרונטאלית .
עמדת פוקאצ'ות ופיצות מתאים למגוון אירועים, הרי ידוע שכולם אוהבים פיצה, כך שלא משנה מה גיל המשתתפים ומה הכמות שלהם. הקמת דוכן פיצות ליום הולדת, מסיבה וכל אירוע היא יחסית פשוטה,
ולכן מתאימה לכל תנאי שטח. יחד עם עמדת פיצות, פוקצ'ות ניתן כמובן להזמין תוספות וסלטים שונים או בר קינוחים, עמדת מתוקים, דוכן שייקים, משקאות קלים ואפילו שולחן או קיאק פירות, כך תוכלו לשלב מגוון טעמים שמשתלבים נפלא בדוכן אחד, או במספר דוכנים עליהם יוגש כל האוכל באירוע שלכם- בהתאם לכמות המשתתפים והמוזמנים.
מה ההבדל בין פוקצ'ה לפיצה?
בעוד שפיצה היא בצק עם רוטב עגבניות שעליו מפזרים גבינה, הפוקצ'ה בבסיסה היא פשוט לחם שטוח. פוקצ'ה היא מאכל אוניברסלי, הוא משתנה ממקום למקום בעולם, בתוספות שמוסיפים לפוקצ'ה, באופן ההכנה, ובחומרי הגלם אך העקרון נשאר דומה: מאפה טרי וחם שאי אפשר לעמוד בפניו. אין תוספת מסוימת שהיא המקובלת יותר. באיטליה נהוג להוסיף לפוקצ'ה שמן זית, תבלינים ועשבי תיבול ועליהם אפשר להוסיף גבינה או בשר בהתאם למה שאתם אוהבים.
מהי כמות הדוכנים הנדרשת
כדי להנות מאוכל טרי בלי לחכות יותר מידי זמן, חשוב לדאוג למספר דוכנים שיתאים לכמות האורחים באירוע. בדרך כלל דוכן אחד מספיק בצורה טובה ל-30 עד 50 איש, אולם אם באירוע יש יותר משתתפים כדאי להגדיל את מספר הדוכנים, הצוות ומספר עמדות הטאבון שיפעלו במקביל.
אלו תוספות ניתן לקבל
בכל דוכן פיצות ופוקצ'ות ישנן תוספות רגילות: גבינה צהובה, זיתים ותירס, והן בדרך כלל התוספות שאותן מקובל להוסיף למאכלים הללו ואהובים מאוד על רוב האנשים. אך, בניגוד לפיצה מפיצרייה, נהוג להוסיף תוספות טריות ואותנטיות, כמו בזיליקום טרי, עגבניות טריות, בצל, פטריות (לא מקופסא), וזיתים מובחרים. ויש גם תוספות מפתיעות כמו טונה וחצילים.
אם אתם מעוניינים בתוספות אקזוטיות יותר, כדוגמת אננס, כדאי לעדכן מראש את צוות הדוכן כדי שהם יוכלו לדאוג להביא אותן.
מה המחיר של דוכן פיצות ופוקצ'ות
העלות של דוכן פוקצ'ות נעה בין מחיר של 2,200 ש"ח בטווח הזול ויכולה להגיע גם ל- 4500 ש"ח ואפילו יותר. המחיר של דוכן מהסוג הזה משתנה בהתאם לכמות האורחים באירוע, איכות חומרי הגלם, המקום שבו האירוע נערך, גודל האירוע, מספר המוזמנים, נותן השירות, סוג השולחן והדוכן שבוחרים, המרכיבים שלו והאקסטרות הנוספות שמגיעות עם השולחן.
כדי לשריין את תאריך האירוע, לרוב בעל העסק יבקש מקדמה של 10% מהלקוח, זאת כדי שיוכל להיערך בהתאם ולסגור את צוות העובדים לאותו יום.
איפה מתאים לערוך אירוע עם דוכן פיצות ופוקצ'ות?
המקומות שבהם הכי מומלץ לערוך אירוע עם דוכן כזה, הם מקומות פתוחים שבהם צוות הדוכן יוכל להפעיל את התנורים שלו או עמדת טאבון הפיצות בצורה בטוחה. כמובן, אין מניעה לערוך אירוע כזה גם במקום סגור, רק חשוב לוודא שיש מקום בטיחותי עבור הציוד או לשלב טאבון או תנור פיות חשמלי.
לסיכום
דוכן פוקצ'ות ופיצות הוא רעיון נהדר לאירועים שמאפשר לכם להגיש אוכל טעים, מקורי חם וטרי במהלך האירוע. בדוכן כזה תוכלו גם לשלב מגוון די רחב של מוצרים נוספים, שיוכלו להתאים כמעט לכל סוג של אירוע ולכל סוג של קהל. כדאי לעדכן מראש את הצוות של הדוכן על ההעדפות שלכם כדי שכל אחד יוכל לקבל בדיוק את מה שהוא אוהב. כמובן שעליכם להקפיד לדאוג למקום בטוח לציוד של צוות הדוכן.