דף הבית / בלוג / מופע בשרים – לאירוע בלתי נשכח

מופע בשרים – לאירוע בלתי נשכח

    להצעת מחיר על אירוע בשרים (החל מ- 15 איש)
    השאירו פרטים או התקשרו:
    077-997-5200

    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש באתר.

    מופע בשרים יכול להפוך כל אירוע לבלתי נשכח. באירוע עם מופע בשרים הדגש הוא לא רק על נתחי בשר איכותיים, אלא גם על ההסברים וההדרכה שמעביר שף בשרים פרטי במהלך האירוע. כאשר מארחים שף בבית אתם יכולים להיות בטוחים שהאירוע כולו מנוהל בידיים של אדם מיומן. במאמר זה נרחיב לגבי הדברים שיש לקחת בחשבון לקראת אירוע פרטי ומופע בשרים.

    שף בשרים פרטי

    כאשר אתם מגיעים למסעדה אתם בדרך כלל נאלצים להתפשר בהתאם למנות שמופיעות בתפריט. לעומת זאת כאשר אתם מביאים שף בשרים פרטי לבית אין צורך להתפשר וניתן לבנות תפריט ייחודי ומותאם אישית לכל אירוע. כאשר מביאים שף לבית ניתן לבחור גם בסוג המטבח וסגנון הבישול שיכנס אליכם הביתה ולהחליט על קו ספציפי או שילוב של טעמים וסגנונות. 

    מופע בשרים של ידע ומיומנות

    כיום ישנם שפים מצוינים שיודעים גם לעשות מאירוע בשרים מופע פירוטכניקה של ממש. שף של בשר לצורך מופע בשרים, ישתמש במגוון נתחים שלמים וידגים כיצד להכין אותם עם מרכיבי הטעם הנכונים ביותר. השף יפרוס את הנתחים לעיני האורחים במהלך ערב הבשרים ויבצע חימום אחרון עם הרטבים כאשר הבשר התקרר מעט, על מנת לשלוט בגודל של כל פרוסה.

    נתחים מומלצים עבור מופע בשרים

    שפים רבים אוהבים לעבוד עם נתחים של צלעות, כתף מרכזי וצלי כתף לשם צלייה ארוכה. שף בשרים פרטי לעיתים ישתמש בשריר לתבשילים תוך בישול בטמפרטורה נמוכה לאורך זמן. הטכניקה המקובלת בהכנת בשר בכמויות גדולות כוללת את הצריבה הראשונית של הנתחים הגדולים והנחה בגסטרונום עם נוזלים כמו ציר בקר ויין אדום בחצי גובה לערך. 

    נתח פיקנייה

    מעבר לנתחים המוכרים והאהובים כמו, הסינטה ופילה ניתן לשדרג ערב בשר עם נתח הפיקנייה מוערך בתרבות הבשר הדרום אמריקאית והוא למעשה חלק משריר הירך הדו ראשי של הפרה. הנתח ממוקם בחלק האחורי של גב הפרה מעט מעל האגן. טעם הנתח מזכיר את הטעם של הסינטה אך  עדין, עשיר יותר ומלא בטעמים מצוינים. 

    את הפיקנייה ניתן להכין, הן בסטייקים והן כגוש שלם, תוך פריסת הסטייקים לאחר הבישול. על מנת להוציא את המקסימום מהנתח מומלץ לאכול את כל השומן ולכל הפחות לא להורידו לפני הצלייה. שפים רבים נוהגים לחרוץ את השומן לפני הבישול, על מנת שזה יגיר ויחדור לבשר.

    נתח טומהוק

    כוכב נוסף בידיים של כל שף של בשר  מיומן הוא הטומהוק. הוא נחשב למלך של הנתחים ומגיע כאשר הוא על העצם. למעשה מדובר בנתח אנטריקוט גדול על עצם  אסאדו ארוכה. הסיבה לשם טומהוק מגיע מצורת העצם המזכירה גרזן אינדיאני מסורתי. מכיוון שהנתח מתבשל יחד עם העצם הטעמים של הנתח מועצמים, הן בזמן היישון והן בזמן הצלייה.

    אירוע בשרים מרשים ומהנה

    לסיכום הנושא, מופע בשרים של שף פרטי בבית יכול להיות אירוע מרשים ומהנה במיוחד. כפי שציינו במאמר ניתן לתכנון תפריט ייחודי עם נתחים פחות מוכרים כמו, פיקנייה, טומהוק ועוד. השף יגיע לבית לפני האירוע ויתחיל את הבישול האיטי של הנתחים ובמהלך האירוע יוציא את הנתחים, יסביר עליהם, יפרוס ויצרוב אותם עבור האורחים במופע בלתי נשכח.

    אלמוג קינן

    כותב המאמר: אלמוג קינן

    המאמר נכתב על ידי אלמוג קינן ועל ידי אנשי מקצוע מנוסים בתחום הקולינריה. כל זה בכדי להביא לכם את המידע המועיל ביותר כדי שתוכלו לבצע את הבחירה הנכונה לכם ולאירוע שלכם. אם אתם רוצים לשמוע עוד עלינו היכנסו לעמוד האודות שלנו.

    אוכל ושתיה לאירועים שיכולים לעניין אותך: