דף הבית / בלוג / הקשר ההדוק בין האוכל לאירוע

הקשר ההדוק בין האוכל לאירוע

כולנו יודעים שהדבר המרכזי בכל אירוע הוא האוכל. אנשים שמגיעם לאירוע מצפים לקבל תקרובת טעימה, ואם אתם שואלים מהי תקרובת אז פשוט מדובר בדברי מאכל ומשקה טובים ומשובחים אשר מוגשים בצורה אסתטית ומושכת לעין.

אז בעוד ובעבר היו דוכני מזון באירוע דבר די קבוע ובסיסי, האוכל הוגש לשולחנות והוא כלל מנה ראשונה עם סלטים, מנה עיקרית די קבועה ותוספות סטנדרטיות ולבסוף קינוח, הרי שהיום האוכל של האירוע הוא משהו אחר ושונה לחלוטין. יש היום הרבה מאוד אפשרויות ומגוון גדול של מאכלים אשר אותם אפשר להגיש באירועים ובכך ליצור משהו שונה באווירה ובטעמים וכמובן גם לשדרג את האירוע למשהו שהוא פחות מוכר.

מה אפשר להגיש באירועים משודרגים?

אם אתם רוצים לשדרג את האירוע שלכם וחפצים ליצור משהו חדש שעוד לא היה, כדאי שתלכו על בר מרכזי של דוכני מזון, בבר תוכלו להגיש מגוון גדול של מנות מסוגים שונים. הדבר אולי עשוי להיות מורכב מעט היות ובבר ישנה ציפייה לקבל מנות במגוון גדול יותר מאשר בהגשה אישית של ארוחה מסודרת. אך אם רק תפנו אל חברה מקצועית שתכין עבורכם את האוכל, תיהנו ממבחר גדול וממגוון אפשרויות וכך יהיה זה בר גדול שכל אחד יוכל לבחור לעצמו את המנה המתאימה לו, לדוגמא: שף בשרים, פוקאצ'ת ופיצות בטאבון, גריל-מן או עמדת בשרים מעושנים ועוד.

למה כדאי ללכת על מנות המוגשות בבר?

ישנם כמה וכמה יתרונות לאוכל שמוגש בבר ועל כן הדבר הפך להיות מקובל ונפוץ ביותר בשנים האחרונות. היתרונות הם גם עבור הסועדים וגם עבור המארחים.

היתרונות למארחים

הם לא צריכים להכין שולחנות ומקומות ישיבה בהתאם למספר המוזמנים, היות והשיטה של הגשה עצמית לא ממש מחייבת מקומות ישיבה מסודרים סביב שולחנות. חשוב לדאוג שכל אחד יוכל למצוא לו מקום ישיבה נוח אך אין את הדיוק שחייב להיות באירועים רשמיים מסוגים אחרים.

המארחים חוסכים בסופו של דבר בעלויות. היות וההגשה נעשית לכל אחד כפי רצונו. אין כאן הגשה של מנות מיותרת על השולחנות מה שבדרך כלל מוביל לכך שאוכל רב מגיע בסופו של דבר לפח.

כל סועד נוטל את המנה שהוא רוצה וכל מה שנשאר על הבר יכול לשמש לכל אורך האירוע. כך שיש כאן מינימום שאריות המגיעות לאשפה.

היתרונות לאורחים

האורחים נהנים מכך שיש להם יד חופשית והם יכולים ליטול מה שהם רוצים ובכמות המתאימה להם מהבר. הם יוכלו לבחור תוספת אם ירצו ויוכלו גם לוותר לגמרי על מנה מסוימת. הכול כפי שמתאים להם באותו זמן.

מכינים את האולם לאירוע

כאשר באים לתכנן אירוע, חשוב לזכור את האוכל אך חשוב גם לזכור גם מעבר לזה. העריכה והאבזור של המקום בו ייערך האירוע, הקישוט של מקום האירוע וההשקעה בכך שהמקום יוכל להפוך למקום מזמין ונעים. כך למשל יש כאלה שבוחרים לאירועי בת מצווה – עיצוב בלונים לבת מצווה עם אלמנטים שונים שמשדרגים את האולם למשהו מיוחד ויוצא דופן. וכן על זה הדרך.

לוגו טייבלז

אודות כותב המאמר

התוכן באתר טייבלז נכתב על ידי כותבים ואנשי מקצוע מנוסים בתחום הקולינריה. כל זה בכדי להביא לכם את המידע המועיל ביותר כדי שתוכלו לבצע את הבחירה הנכונה לכם ולאירוע שלכם. אם אתם רוצים לשמוע עוד עלינו היכנסו לעמוד האודות שלנו.

אוכל ושתיה לאירועים שיכולים לעניין אותך: