דף הבית / בלוג / בחירת מחבת איכותית לשולחן שוק

בחירת מחבת איכותית לשולחן שוק

כאשר אתם רוצים להכין שולחן שוק בבית שלכם, מלאת הטיגון היא הדבר המרכזי אותו אתם צריכים לבצע. שולחן שוק ידוע בשפע ובמגוון המטוגנים אשר פרוסים על השולחן לראווה, מראה שובה עיניים שרק גורם לרצות לתפוס כמה שיותר מאכלים מהשולחן ולאכול.

במידה ואתם רוצים להכין שולחן שוק בבית שלכם, בין אם זה לאירוע יום הולדת, בת מצווה או סתם בא לכם לחגוג ולפנק את המשפחה, רוב העבודה שלכם תהיה בעמדת הטיגון. לכן הכנתי לכם את המאמר הזה כדי שתוכלו לדעת איך לבחור מחבת איכותית לטיגון מאכלי שולחן שוק.

סוגי המאכלים המטוגנים בשולחן

ראשית חשוב להבין איזה סוגי מאכלים אתם מעוניינים שיהיו בשולחן השוק, כדי שתדעו בדיוק מה צריך לטגן. שולחן שוק ידוע במגוון הגדול של סוגי המטוגנים שהוא מציע, הנה חלק מהמאכלים שניתן לטגן ולהגיש בשולחן:

  • שניצלים
  • פסטלים
  • סיגרים
  • טבעות בצל
  • כדורי פירה
  • צ'יפס (תפוחי אדמה ובטטה)
  • פלאפל
  • חציל מטוגן
  • ועוד…

כאשר תדעו מהם סוגי המאכלים שאתם מעוניינים לטגן, יהיה לכם יותר קל לבחור את המחבת המתאימה. לדוגמא, במידה ואתם מתכננים לטגן הרבה מאוד צ'יפס (שזה דבר מתבקש בשולחן שוק) אז תהיו צריכים להשתמש במחבת עמוקה, או אפילו בסיר. לעומת זאת, כאשר תרצו לטגן שניצלים תהיו צריכים מחבת רחבה ושטוחה.

בגדול כלל האצבע הוא שמאכלים של טיגון עמוק כמו: פלאפל, צ'יפס, כדורי פירה וכדומה, ידרשו מחבת עמוקה יותר או סיר גדול. ומאכלים של טיגון רגיל כמו: שניצלים, פסטלים, סיגרים, טבעות בצל, חציל מטוגן וכדומה, יהיו צריכים מחבת שטוחה ורחבה.

כמות האוכל הנדרש בשולחן

כדי לבחור את ציוד המחבתות הנדרש, צריך לדעת מן הסתם את כמות האוכל שצריך להיות בשולחן השוק. אם אתם מתכננים אירוע קטן עם מספר אנשים מצומצם, אז כנראה שמחבת גדולה אחת תספיק לכם. אבל במידה ומדובר על אירוע גדול יותר, שבו יש מספר אנשים לא מבוטל. במקרה כזה כנראה שיהיה צורך ביותר ממחבת אחת וכנראה שגם בכמה סוגים (עמוקה, שטוחה וכדומה).

בשלב קניית המצרכים, וודאו שאתם סגורים על הכמויות ולפי זה התכוננו גם לסוג המחבתות הראויות. עשו חישוב גס של מספר האנשים, ותראו שיש מספיק אוכל לכולם ועדיף שיהיה גם יותר ממה שצריך. אל תשכחו שכל העניין של שולחן שוק הוא השפע. צריך שיהיו כמויות אוכל גדולות, אותן פורסים לראווה על גבי השולחן ואז נוצר האפקט הכל כך אייקוני של שולחן שוק.

מהירות זמן ההכנה

לאחר שבחרתם את סוגי המאכלים והכמויות שלהם, עכשיו נותר להבין כמה מהר אתם צריכים שהכל יהיה מוכן. במידה ואין לחץ של זמן ופחות חשוב לכם שכל האוכל יצא בבת אחת חם ישירות מהטיגון, אז יהיה דרוש לכם ציוד מחבתות צנוע יותר.

אבל… כאשר מדובר באוכל מטוגן ישנה חשיבות רבה למהירות שבה האוכל יוצא מהטיגון ומגיע לשולחן. כל אחד שאכל צ'יפס יודע שהוא טעים רק כאשר הוא יוצא חם ישירות מהשמן הרותח. ככה זה עובד עם כל מאכל מטוגן, תתנו לו לשבת יותר מדי זמן והוא יהפוך לסמרטוטי.

במידה וחשוב לכם שהאוכל יהיה חם בשולחן השוק, זה אומר שתהיו צריכים שרוב האוכל יהיה מוכן פחות או יותר באותו הזמן. זה אומר שתהיו צריכים לבצע נגלות גדולות של טיגון וכך תוציאו כמות גדולה מאוד של אוכל בין נגלה לנגלה.

לשם כך דרוש יותר ממחבת או שתיים, אתם צריכים לראות שיש לכם מספיק מחבתות ומספיק מקום על הכיריים כדי לבצע את הטיגון בכמויות גדולות בו זמנית.

לוגו טייבלז

אודות כותב המאמר

התוכן באתר טייבלז נכתב על ידי כותבים ואנשי מקצוע מנוסים בתחום הקולינריה. כל זה בכדי להביא לכם את המידע המועיל ביותר כדי שתוכלו לבצע את הבחירה הנכונה לכם ולאירוע שלכם. אם אתם רוצים לשמוע עוד עלינו היכנסו לעמוד האודות שלנו.

אוכל ושתיה לאירועים שיכולים לעניין אותך: