דף הבית / בלוג / מה ניתן לעשות עם שאריות המזון מאירועים עסקיים ופרטיים?

מה ניתן לעשות עם שאריות המזון מאירועים עסקיים ופרטיים?

כשאדם מארגן אירוע, בין אם עסקי ובין אם פרטי, הוא שואף מן הסתם להרשים את האורחים. חלק מהרושם נוצר באמצעות שפע – שפע מאכלים – גם כדי להבטיח שכל מי שהגיע לאירוע יצא ממנו שבע ומסופק וגם כי אנחנו מורגלים לקשר בין כמויות גדולות של מזון לבין נדיבות והשקעה, ובפרט באירועים. התוצאה: בחלק גדול מהמקרים, לאחר שהאירוע מסתיים, נשאר במקום מזון רב, איכותי אבל כזה שלא ניתן לשמור עבור האירוע הבא. איך כן אפשר לנצל את האוכל הטעים? בעמוד זה תמצאו את התשובה.

סכנה: בזבוז מזון

אנחנו חיים בתקופה מתעתעת. מצד אחד המין האנושי הצליח לייצר לעצמו, לפחות עבור רוב בני האדם, רמת חיים גבוהה בהרבה מבעבר. מצד שני, אי אפשר להתעלם יותר מהסכנה המוחשית של שינויי האקלים והשפעתם על החיים על פני כדור הארץ.

למשבר האקלים ישנם גורמים רבים, וחשוב להתייחס לכל אחד ואחד מהם על-מנת לאפשר המשך חיים נוחים ונעימים על הכוכב שלנו. בזבוז מזון הוא אחד מהגורמים לכך. על-פי הערכות שונות, בין שליש ל-40% מהמזון המיוצר בישראל (וגם במדינות אחרות, כמובן) כלל לא נאכל. הבזבוז הוא לאורך כל שלבי שרשרת ייצור המזון, כשהצרכנים אחראים לקרוב למחצית האובדן.

הנזק חמור מאוד: כשמגדלים כמויות עצומות של חומרי גלם עבור המאכלים השונים שאנחנו אוהבים, ומייצרים מזון שאף אחד לא ייהנה ממנו, פולטים הרבה יותר פחמן דו חמצני מכפי שהכרחי, ואותו פחמן דו חמצני מזהם את האוויר ומחמיר את ההתחממות הגלובלית. עוד נזקים הם הגדלת כמות גז המתאן שמשתחררת לאטמוספרה (בעיקר עקב מזון מהחי), כמויות גדולות יותר של פסולת, פגיעה בקרקע וכן במגוון הביולוגי. מעבר להיבטים הסביבתיים, גם מבחינה כלכלית מדובר בחוסר יעילות משווע.

הפתרון: הצלת מזון

בזבוז מזון הוא לא מחיר בלתי נמנע שאותו יש לשלם עבור הרצון בשפע. ישנם שלל פתרונות וכולם שוכנים יחד תחת ההגדרה 'הצלת מזון'. 

השאריות מהאירועים העסקיים והפרטיים הם דוגמה מצוינת לפוטנציאל העצום של הצלת מזון. סיבה אחת לכך היא שמדובר בכמויות גדולות של אוכל, גם בגלל ההשקעה ההולכת וגדלה בפן הקולינרי של כל אירוע וגם בגלל שבכל יום נערכים אירועים רבים. סיבה שנייה היא האיכות הגבוהה של המזון, ועוד סיבה חשובה לכדאיות הצלת המזון היא שכאמור אי אפשר לשמור אותו לאירוע הבא והחלופה היחידה להצלה היא השלכה לפח.

תרומת מזון שנשאר באירוע כזה או אחר מפחיתה את כמויות האשפה, ומספקת עוד תועלת משמעותית מאוד – עזרה לנזקקים. המאכלים שלא נאכלו במהלך האירוע ישביעו וגם ישמחו משפחות מאוכלוסיות מועטות יכולת. דרך אחת לחבר בין מי שהולך לישון לא פעם רעב לבין המזון שנשאר בסוף אירוע מושקע היא באמצעות עמותות שמתמחות בכך, וגם מי שמארגן או מארגנת אירוע יכול להקדיש תשומת לב גם לנושא חשוב זה ולדאוג להעברת האוכל שנשאר למי שישמח מאוד לאכול אותו.

לוגו טייבלז

אודות כותב המאמר

התוכן באתר טייבלז נכתב על ידי כותבים ואנשי מקצוע מנוסים בתחום הקולינריה. כל זה בכדי להביא לכם את המידע המועיל ביותר כדי שתוכלו לבצע את הבחירה הנכונה לכם ולאירוע שלכם. אם אתם רוצים לשמוע עוד עלינו היכנסו לעמוד האודות שלנו.

אוכל ושתיה לאירועים שיכולים לעניין אותך: