דף הבית / בלוג / כיצד להתאים סכיני מטבח לפי סוגי מאכלים

כיצד להתאים סכיני מטבח לפי סוגי מאכלים

שירותי קייטרינג הם נוהג קבוע לכל אירוע. זו הסיבה שלקוחות רבים בוחרים את סוג הקייטרינג המתאים ביותר לאירוע הקרוב שלהם, כדי שהאורחים שלהם יהנו מאירוח מושלם. 

שולחנות שוק 

אחת האופציות הפופולריות ביותר הם שולחנות שוק. מדובר בשולחן ארוך שמעליו פורסים מפה ומניחים שלל מאכלים לנוחותם של האורחים שמגיעים עם צלחת גדולה ומעמיסים עליה סוגים שונים של מאכלים שהם אהובים עליהם. כמו לדוגמה כריכים עם מילויים מפתיעים, טורטיות עם אבוקדו, נקניק והפתעות נוספות, שניצל חם בחלה, נקניקיות בלחמנייה.

המון ירקות צבעוניים כמו עגבניות שרי בכל הצבעים, פלפלים בכל הגוונים חתוכים לרצועות, כך גם גזר, צנוניות, מלפפונים והמון סוגים של חמוצים. הנראות הצבעונית המיוחדת של השולחן לכל אורכו, יוצרת מצב שבו כל אורח ניגש לשולחן ונהנה משלל המטעמים וזאת לאור היופי הייחודי של השולחן, שנראה מרהיב ואסתטי.

הכנה של שולחן שוק

כיוון שלצורך ההכנה של שולחן השוק חותכים סוגים שונים של פריטים כמו לחמניות, אבוקדו, ירקות קשים ורכים, שניצל, תפוחי אדמה לצ'יפס ועוד, יש חשיבות רבה להשתמש בסכין שהיא המתאימה ביותר לכל צורך וזאת על פי מדריך סכיני מטבח לפי מאכלים. 

את הירקות חותכים באמצעות סכין משוננת המזכירה מסור, שמתאימה לכל דרגת קושי של הירקות השונים. את שהשניצלים והנקניקיות חותכים באמצעות סכין צרה ארוכה או קצרה בהתאם לסוג הפריט שיש לחתוך. כדי לחתוך לחמניות או חלה, משתמשים בסכין משוננת שהיא ארוכה או תואמת את מידות הלחמנייה, כדי שאפשר יהיה לחתוך אותה לכל אורכה. 

שולחן קינוחים 

האוכל במסיבות הוא תמיד נפלא, אך אין כמו שולחן קינוחים שהוא הפתעת האירוע. ברוב המקרים הקונדיטור שף מכין סוגים שונים של קינוחים כמו עוגות החתוכות לפרוסות באמצעות סכין משוננת במידה של העוגה, עוגיות, כוסות עם קינוחים מגוונים כמו חלווה, פירות, שוקולד, קרמים שונים, ביסקוויטים כתושים כבסיס ועוד. שולחן הקינוחים הוא להיט ובמקרים רבים הנוכחים עומדים לידו טועמים קינוח ועוד אחד והם כל כך נהנים מהטעמים המתוקים, שהם טועמים מכל האופציות.

פיצות בטאבון 

הישראלים אוהבים מאד מאכלים ים תיכוניים כמו פיצות ופוקצ'ות איטלקיות בטאבון. זה מזכיר להם את הטיולים הנפלאים שלהם בטוסקנה ובחבלי ארץ אחרים בארץ המגף. לכן כשהם מגיעים לאירוע והניחוחות של התבלינים האיטלקיים נישאים באוויר, השמחה היא גדולה. 

הם נהנים מפוקצ'ות שנעשות בדרך כלל בעבודת יד מבצקים משובחים. השף המדופלם חותך במיומנות רבה את כל אחד מסוגי הירקות בסכין שמתאימה לירקות ולאחר מכן הוא מניח חצאים של עגבניות שרי, קוביות של חצילים, פרוסות קטנות של גבינת פטה ועוד. כשהכל חתוך באופן הנכון על פי מדריך סכיני מטבח לפי מאכלים, הקהל מרוצה מהטעמים, ממידת הקריספיות של הפוקצ'ות והפיצות המגוונות והתוצאה היא מושלמת.

לוגו טייבלז

אודות כותב המאמר

התוכן באתר טייבלז נכתב על ידי כותבים ואנשי מקצוע מנוסים בתחום הקולינריה. כל זה בכדי להביא לכם את המידע המועיל ביותר כדי שתוכלו לבצע את הבחירה הנכונה לכם ולאירוע שלכם. אם אתם רוצים לשמוע עוד עלינו היכנסו לעמוד האודות שלנו.

אוכל ושתיה לאירועים שיכולים לעניין אותך: