הקונספט של שולחן שוק נכנס בשנים האחרונות לתחום האירועים, וככל שעובר הזמן הוא נהיה פופולרי יותר ויותר. הרבה אנשים רוצים לדעת איך להכין שולחן שוק, בגלל שזה אלמנט שמדגיש את השפע והעושר, ומציג מגוון רחב של מאכלים כאשר הם מסודרים בצורה "עמוסה" אחד ליד השני. אז אם אתם רוצים לדעת איך להכין ולעצב שולחן שוק, הכנתי לכם מדריך מלא בנושא.
ממה בנוי העיצוב של השולחן
עיצוב שולחן השוק בנוי בעיקר ממאכלים כמו: שניצלים בלחמניה, המבורגרים, צ'יפס, טבעות בצל, סיגרים, פסטלים, כדורי פלאפל, חלות, מטבלים ועוד. כאשר עם נפרשים בצורה צפופה ועמוסה אחד על גבי השני, כל זה יוצר מראה מרשים של שפע של אוכל מגרה.
שולחן השוק עצמו לרוב יהיה שולחן עץ או דוכן, שעליו פרוסה מפה ועליה שלל מאכלים מגוון. ישנה אפשרות להוסיף לשולחן גם מוטיב תיאטרלי כמו קרח יבש זיקוקים וכדומה, ובכך שולחן השוק יתפוס את רוב תשומת הלב באירוע וירכז את הקהל סביבו.
דוגמאות של עיצוב שולחן שוק
ישנם המון טכניקות לעצב ולסדר את שולחן השוק, ניתן לשחק ביד חופשית עם העיצוב של סידור המאכלים. הנה כמה דוגמאות בולטות:
ליצור מעגל גדול של חלות עם שניצלים שיוצרים את מרכז תשומת הלב של השולחן ומסביב המעגל להשלים עם מגוון מאכלים נוספים.
דוגמא נוספת לעיצוב שולחן שוק מקורי הוא לפרוס צ'יפס על שטח גדול של השולחן ובמרכזו להניח חלה עגולה גדולה.
עיצוב פופולרי נוסף הוא לפרוס את האוכל בשורות, כאשר כל שורה היא סוג אחר של מאכל, ובכך ליצור רצועות במגוון צבעים וטקסטורות שונות.
וכמובן במקרה של יום הולדת, ברית, בת מצווה או בר מצווה. אפשר להוסיף מוטיבים מתאימים כמו שלל ברכות מזל טוב וקישוטים המורכבים מחומרי הגלם של שולחן השוק.
תוספות עיצוביות לעיצוב השולחן
כמו כל אירוע בוטיק ישנם גם מיתוגים שאפשר להוסיף לשולחן, כמו לוח גיר, שלטים קטנים, מדבקות לקיסמים ושלל תוספות שונות.
בסופו של דבר המוטיב המרכזי שישפיע על עיצוב שולחן השוק הוא האוכל עצמו, כך שהבחירה שלכם במרכיבים של שולחן השוק תשפיע כמובן על העיצוב שלו. היופי בשולחן שוק הוא שניתן לגוון ולשחק כמה שרוצים עם העיצוב ואין נכון או לא נכון, בגלל האופי ה"מבולגן" של העיצוב הזה ישנה יד חופשית לעצב ולסדר את השולחן כפי שאתם רוצים.